META’S VIRTUAL WORLD

Meta Platforms, és una empresa multinacional estatunidenca del sector de les tecnologies de la comunicació i continguts a internet, que té la seva seu a Menlo Park (California). Va ser fundada per Mark Zuckerberg, juntament amb els seus companys d’habitació (Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz i Chris Hughes) quan estudiava a l’Universitat Harvard. Originalment, el nom de la plataforma va ser “TheFacebook.com”, l’actual plataforma Facebook. Es considerada una de les cinc grans empreses mundials. 

Un metavers és una xarxa de mons virtuals 3D centrats en la connexió social. En el futurisme i la ciència ficció, el terme es descriu sovint com una hipotètica iteració d’Internet com un món virtual únic i universal que es facilita amb l’ús d’auriculars de realitat augmentada i virtual. 

La plataforma anomenada Horizon Worlds és l’esforç amb més ambicions de Meta fins el moment, la finalitat és que les persones es puguin reunir a la realitat virtual, aconseguint així un metavers. 

Els beneficis d’aquesta plataforma és que la realitat virtual és asequible i actualment en l’era tecnologica que ens trobem possible. Com és obvi, un dels aspectes negatius com bé ens poden ensenyar moltes de les pel·lícules actuals és que la societat es pot trobar en un punt de desestructuració i caos, és a dir , els problemes de la societat no desapareixen al crear un món virtual, s’arrosseguen fins a les plataformes digitals, com és un clar exemple de Nina Jane Patel, una investigadora británica de 43 anys, la seva experiència al haver set violada virtualment en el Metavers. Un post de Medium reflexiona sobre els límits de la realitat i la ficció en aquests nous escenaris. 

Fins quin punt la tecnologia ens aportarà beneficis en un futur? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.