Xcode

Introduït l’octubre de 2003 juntament amb la versió 10.3 de Mac OS X, Xcode és l’entorn de desenvolupament integrat (IDE) creat per Apple que treballa de manera conjunta amb Interface Builder (eina gràfica per crear interfícies d’usuari) i que es pot descarregar de manera gratuïta desde Mac App Store. Pot funcionar amb codi C, C++, Objective-C, Objective-C++, AppleScript i Java gràcies a una gran gama de models de programació.

Xcode ofereix als desenvolupadors tot el necessari per crear aplicacions per Mac, iPad i iPhone. L’última versió compta amb un disseny d’interfície d’usuari que unifica la codificació, proves i depuració dins d’una única finestra.

L’aplicació inclou el IDE de Xcode, el compilador LLVM, instruments, simulador de iOS, el SDK dels últims iOS i US X i moltes característiques més a l’abast dels desenvolupadors. Entre altres coses, compta amb una àmplia varietat d’eines innovadores per crear aplicacions, l’editor professional es manté enfocat en el codi, s’ha simplificat la interfície per fer que sigui molt més ràpid i fàcil d’usar, així com diverses eines per analitzar el rendiment visual.
Recorda que per poder publicar la teva aplicació per Mac o iOS en la App Store, has de ser membre del programa de desenvolupadors d’Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.